Град Крушевац ове године издвојио 40 милиона динара за субвенције пољопривредницима

Поводом учешћа и бројних освојених награда на 85. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду, одржаном од 15. до 21. маја, градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић приредила је пријем за чланове Удружења пољопривредних произвођача – сточара. Пријему су присуствовали и помоћник градоначелника за пољопривреду Марко Милојевић и заменик председника Скупштине Синиша Максимовић.

На Сајму су учествовала три крушевачка Удружења одгајивача говеда сименталске расе, као и индивидуални одгајивач коза. У организацији Града Крушевца, 140 пољопривредних произвођача, представника пољопривредних удружења и локалне самоуправе, такође су имали прилику да посете највећу Сајамску пољопривредну манифестацију у земљи.

Удружење одгајивача говеда сименталске расе “Багдала” из Великог Шиљеговца освојило је пехар за колекцију од 10 грла (Шампионка крава, Бронзана медаља крава, Сребрна медаља јуница и Пехар колекција), Удружење одгајивача говеда сименталске расе “Расина” освојило је пехар за колекцију од 10 грла (Сребрна медаља јуница и члан Удружења, Борјан Симоновић – Пехар колекција), као и Удружење одгајивача говеда сименталске расе “Млечна долина” (пехар за колекцију од 5 грла и Мирослав Станојловић за две јунице). Одгајивач коза Љубодраг Васић из Макрешана освојио је златну медаљу.

Обраћајући се пољопривредницима, градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић истакла је да је ове године издвојено 40 милиона динара за субвенције у овој области, како би се помогло пољопривредницима да остваре још боље резултате и како би се одређеним мерама поспешио развој ове веома важне привредне гране у крушевачком крају.

У име награђених, захвалио се председник Удружења “Багдала”, Бобан Миладиновић, а том приликом уручени су им и пригодни поклони.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x