Хоће ли бити новца за пут у Сингапур?

Ученик трећег разреда Гимназије “Вук Караџић” у Трстенику, 17. годишњи Петар Петрашиновић, одмалена је показивао невероватан таленат за природне науке, а нарочито за физику. Он би требало, ако буде обезбеђен новац, да отпутује на Олимпијаду, односно такмичење младих физичара у Сингапур које ће се одржати од 05. до 15. јула ове године.

“Најпре сам ишао на неке радионице у Центар за стручно усавршавање у Крушевцу где сам упознао професорку Дуњу Поповић која ми је предложила да учествујем на такмичењу и прихватила да ми буде ментор. Прва етапа такмичења је квалификационо такмичење где сваки појединац истражује један експеримент односно феномен и ту сам био први од 20 такмичара колико их је било, док је 15 њих позвано за учешће на припремама у Петници недељу дана”, каже млади физичар, будући научник Петар Петрашиновић.

“После тога је одржано изборно такмичење из којег су са пет екипа остале три екипе, а касније је одржано финално такмичење где смо као екипа освојили друго место”, наставља ученик трстеничке Гимназије “Вук Караџић” и додаје да је сада најбитније да се што боље припреми за Олимпијаду у Сингапуру.

“Тренутно немамо новца, скупа је повратна карта, па резервација у хотелу, остали трошкови и друго. Професори ментори раде на томе да пронађу спонзоре и надам се да ће успети у томе. Даћу све од себе да на том такмичењу остварим добар резултат и желим тим поводом да се захвалим мојим менторима и спонзорима који ће разумети и помоћи да успем и да остварим што бољи резултат у Сингапуру“, каже Петар Петрашиновић а ми му пожелимо срећан пут и успех на такмичењу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x