In memoriam: Димитрије Миловановић

Димитрије Мита Миловановић, истакнути друштвени и културни посленик из Крушевца, преминуо је у својој 91. години и сахрањен је на Старом гробљу.

Димитрије Миловановић Мита рођен 20. октобра 1932. у Доњој Омашници, општина Трстеник. По занимању дипломирани економиста, у пензији је био од 1992. године. Био је радник Индустрије “14. Октобар” и васпитач у Индустријској школи ове фабрике и као млад човек истакнути акцијаш, председник Народне омладине Крушевца, старешина Савеза извиђача Расинског округа, управник Дома омладине и управник Културно уметничког друштва “Абрашевић”.

Своју радну активност наставио је у привреди, где је обављао директорске функције у предузећима: Градско комунално предузеће, “Ремонт”, Пијачна управа, затим је био челник Завода за запошљавање, ЕПС Крушевац и Водовода Крушевац.

Успешно се опробао и у политици, где је обављао функције председника Извршног савета Скупштине општине Крушевац, председника Општинске конференције Социјалистичког савеза радног народа (ССРН) општине Крушевац и члана Главног одбора ССРН Србије.

Грађанима Крушевца остаће упамћен као врло поштен и правичан човек, велики ентузијаста и активиста у привреди, култури, друштвеним организацијама и политици.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x