Ирански туристи ускоро у Врњачкој Бањи

Представници Специјалне болнице “Меркур” обавили су низ корисних састанака у оквиру међународног Пословног форума Србија – Иран, који је одржан у Привредној комори Србије у оквиру 15-ог заседања Мешовитог комитета за привредну сарадњу са Ираном. Пословни форум био је прилика за сусрет представника око 40 компанија из Ирана и 50 из Србије, а на овом пословном скупу, поред представника других српских бања, учествовао је и директор маркетинга “Меркура” Миодраг Миљковић.

“Захваљујући недавној посети Техерану и активности у Кластеру медицинског и здравственог туризма Србије, “Меркур” се ставио на чело српске бањске индустрије са циљем да успостави значајан прилив иранских пацијената у српске бање”, изјавио је Миљковић и напоменуо да је предуслов за подизање сарадње на државном нивоу узајамно акредитовање медицинских процедура, у чему су представници “Меркура” учествовали заједно са представницима Министарства здравља Републике Србије.

Врњачка Бања могла би у наредном периоду да постане омиљена дестинација иранских туриста, нарочито уколико се реализују аранжмани “Меркура” са иранским агенцијама са којима је остварен контакт. Са представницима Иранског трговачког центра за Балкан у Београду разговарало се и о организацији концерта популарних иранских музичара у Врњачкој Бањи на јесен ове године.

“Влада Србије донела је 22. августа прошле године Одлуку о укидању виза за држављане Исламске Републике Иран, а након 28 година у марту ове године кренуо је директан авио-саобраћај на релацији Београд – Техеран. Као резултат тога, за 8 месеци у Србију је допутовало више од 16.000 иранских туриста, а неке агенције данас бележе више од 300 Иранаца у Београду дневно. Од момента укидања санкција Ирану 2016. године од стране Европске уније, укинуте су и све економске и финансијске санкције и започет је повратак Ирана у главне међународне економске токове. Овакав ток догађаја довео је до “инвазије” иранских туриста у обиму од око 8 милона туриста који свој одмор проводе изван Ирана, уз финансијски потенцијал од око 15 милијарди УСД”, рекао је Миљковић додавши на крају да је Иран, после Саудијске Арабије, друга највећа економија на Блиском истоку, са процењеним БДП-ом у 2017. години од око 427,7 милијарди долара.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x