Изградња безбедне зоне у Штулцу

У току су радови у једној од последњих фаза на постављању пешачке стазе поред магистралног пута Крушевац – Краљево, у насељеном месту Штулац. Радове је тим поводом обишао председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

Стаза ће бити дугачка 1.800 метара и пружаће се од центра насељеног места Штулац до Попинске реке, односно до места које спаја општине Врњачка Бања и Трстеник. Ова безбедна зона, која је у изградњи, биће веза са постојећом од центра Штулца до Врњаца

“Рок за завршетак овог посла, вредног 13,5 милиона динара, је 50 радних дана, односно до 20. маја ове године, а врњачка општина има ту срећу што је већина села повезана важном саобраћајницом какав је магистрални пут. Пешачка стаза је једна безбедност, поготово за најмлађе који се њоме крећу према школи”, истакао је приликом обиласка радова председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

Да се све ово уради за локалну самоуправу је био велики изазов, како организационо тако и финансијски, наглашава Ђуровић и изражава задовољство динамиком радова које изводи предузеће “Крушевацпут” А.Д. Он је напоменуо и да ће и, у складу са пословима око изградње аутопута и израдом прилазних саобраћајница, између Врњаца и Новог Села бити изграђена пешачка стаза, односно од “Хајдучког конака” до ресторана “Код Коче”.

“Када буде завршен посао у Штулцу, предстоји изградња пешачке стазе у Подунавцима у дужини од 1.600 метара, од центра овог села до Вранеша”, додао је на крају председник врњачке општине Бобан Ђуровић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x