Усвојена Стратегија реформе јавне управе до 2030.

Влада Републике Србије усвојила је на јучерашњој седници нову Стратегију реформе јавне управе за период 2021–2030. године, која први пут уводи кровну политику пружања услуга како би се унапредио тренд развоја кориснички оријентисаних услуга и увођења стандарда и квалитета у пружање услуга грађанима и привреди.

“Визија Стратегије реформе јавне управе је управа по мери свих нас – грађана и привреде, али и државних службеника. То је ефикасна, одговорна и транспарентна упрaва, која пружа квалитетне и лако доступне услуге, деполитизована, професионална и делотворна, управа која је носилац промена и реформи, али и пуноправног чланства наше земље у ЕУ”, наводи се у саопштењу Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Овај кровни документ обухвата три акциона плана – управљање људским ресурсима, пружање услуга и одговорност и транспарентност, као и три програма – у области планирања и координације јавних политика, управљања јавним финансијама и реформи система локалне самоуправе, кроз које ЕУ прати напредак Србије у процесу европских интеграција.

“Стратегија за период 2021–2030. године са Акционим планом за период 2021–2025. године израђена је на основу евалуације претходног стратешког документа и уз свеобухватне консултације представника државних органа, независних државних органа, удружења грађана и Привредне коморе Србије, као и уз учешће представника Делегације ЕУ у Србији и представника СИГМА/ОЕБС”, стоји у саопштењу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x