Изложбом обележен дан оснивања певачког друштва “Бошко Југовић”

Једно од најстаријих певачких друштава у Србији је певачко друштво “Бошко Југовић” при храму “Света Тројица” у Трстенику. Поводом дана оснивања, у ликовном салону Дома културе организована је документарна изложба хора и презентација конзервиране хорске заставе из 1870. године када је и основано.

“Овом изложбом смо обележили наш дан оснивања. После прекида, певачко друштво је обновљено 22. децембра 1989. године захваљујући др Балтићу, сениору Владици Батоћанину и мојој маленкости, па ето и данас постојимо и учествујемо на свечаностима. Опстајемо захваљујући нашим донаторима, пре свега општини Трстеник, МЗ Трстеник, предузетницима и добротворима, а медијски нас помно прати и локална РТВ Трстеник” каже најстарији члан овог друштва Добрица Стевић захваливши се у име свих из певачког друштва “Бошко Југовић” и изразивши наду у вези наставка сарадње у наредном периоду.

О сарадњи трстеничке цркве “Света Тројица” и певачког друштва, присутнима је говорио протојереј ставрофор Милосав Егерић. Учешће у обележавању овог вредног јубилеја певачког друштва узео је и хор “Абрашевић” из суседне Врњачке Бање, а на крају програма председник СО Трстеник и председник овог друштва Герасим Атанасковић уручио је захвалнице заслужним институцијама и појединцима.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x