Обележено 30 година обнављања рада хора “Бошко Југовић” у Трстенику

Свечаним годишњим концертом у Ликовном салону Дома културе у Трстенику хор “Бошко Југовић” обележио је велики јубилеј, 30 година обнављања рада у оквиру црквеног храма Света Тројица у Трстенику. Поред домаћина, на свечаности наступили су и хорови из Крушевца, Врњачке Бање, али и Друштво из Велике Дренове.

“Ово је заправо један годишњи пресек активности, а наш хор има изузетну сарадњу са поменутим хоровима. Ово је уједно и припрема за следећу годину, када се обележава 150 година од оснивања хора и када ће се приказати целокупан репертоар наступа и других активности”, рекао је овом приликом председник хора ’’Бошко Југовић’’ и председник Скупштине општине Трстеник, Герасим Атанасковић.

Хор “Бошко Југовић” је почео са радом као певачко друштво “Бошко Југовић” далеке 1860 године, које је престало да функционише 1946. године. Неколико заљубљеника у црквени хор 1989. године, на иницијативу старешине црквеног храма Света Тројица”, протојереја Милосава Егерића, обнавља рад хора који и данас успешно функционише.

На свечаности су овом приликом уручене захвалнице обновитељима хора и свима који помажу његов рад.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x