Јавна презентација Моравског коридора одржана у Крушевцу

У Градској управи Крушевац одржана је Јавна презентација у оквиру Јавног увида у складу са Законом о планирању и изградњи, а ради се о Просторном плану подручја посебне намене за Моравски коридор, односно деоницу ауто пута Т761, Појате – Прељина.

Презентацију је водио помоћник министра при Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Ђорђе Милић са сарадницима, а састанку су присуствовали градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић и начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, као и стручни обрађивачи планске документације, саобраћајни институт ЦИП.

Представници Министарства и стручни обрађивачи презентовали су планска решења надлежној служби Градске управе и заинтересованим грађанима.

Министарство је увело нову праксу, непосредне састанке са грађанима, што ће практиковати у свих 7 јединица локалне самоуправе – Ћићевац, Варварин, Крушевац, Трстеник, Врњачка Бања, Краљево, Чачак. Јавни увид се одржава од 18. јула до 16. августа.

Финална седница Комисије биће одржана 26. августа у Чачку, на којој ће бити сублимирани сви предлози, сугестије, коментари и донета Решења.

Према речима помоћника министра Ђорђа Милића, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре наставља са активностима на путној инфраструктури. У току је израда планске документације за коридор Рума – Шабац – Лозница и наставак Коридора 11 – Пожега према граници са Црном Гором.

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић је изјавила да је за подручје које припада Граду Крушевцу, већи део експропријације земљишта завршен и да је донето скоро 2000 решења. Грађани су задовољни ценом процене Пореске управе, по којој се за метар квадратни земљишта исплаћује 200 динара, док ће за површине које су засађене пољопривредним културама, бити формирана виша.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x