У Крушевцу одржана “Штрапаријада”, такмичење у снази и издржљивости коња

На Сточној пијаци у Крушевцу протеклог викенда је одржана прва “Штрапаријада”, такмичење у снази и издржљивости коња. Манифестацију је званично отворила градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, а у организацији Коњичког клуба “Крушевац” посетиоци су могли да виде велики број расних и радних коња.

Првог дана “Штрапаријаде” одржана је изложба ових племенитих животиња, а у недељу су показали сву своју снагу и издржљивост.

Пред више стотина љубитеља ових животиња, градоначелница Палуровић је пожелела пуно успеха свим такмичарима, уз наду да ће се број коња у наредном периоду повећати на територији Расинског округа.

Такмичење је подељено у три категорији, сходно тежини грла, а циљ такмичења је брзина превожења јелових балвана тежине од 1100, 1300 и преко 1300 килограма. Како се могло чути ова грла су доста скупа, цена иде и преко 4.000 евра, а поред добре исхране и неге потребна је добра дресура водича. Свака примена физичке силе од стране водича је најстрожије забрањена.

Овакве манифестације су веома популарне у Западној Србији, Републици Српској, Босни и Херцеговини, Пољској, Румунији, Чешкој, а организатори овогодишње “Штрапаријаде” у Крушевцу очекују да ова манифестација постане традиционална.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x