ЈП “Србијашуме”, по 20. пут, у Врњачкој Бањи организовало традиционалну радничку манифестацију: Сабор шумара и првенство секача моторном тестером

У Врњачкој Бањи је одржан 20. Сабор шумара и 37. Првенство секача моторном тестером – “Шумаријада 2022”, у организацији ЈП “Србијашуме”. Манифестацију је свечано отворио вршилац дужности генералног директора ЈП “Србијашуме” и посланик у Народној скупштини Републике Србије Игор Брауновић.

На овогодишњим радничко – спортским играма такмичило се више од 700 упосленика и то у малом фудбалу, кошарци, одбојци, атлетици, стоном тенису, шаху, пикаду и у шумарском вишебоју. Екипни победник 20. Сабора шумара Србије – “Шумаријаде 2022” је Шумско газдинство “Топлица” Куршумлија, а победнички пехар најбољој екипи уручио је Милош Срећковић, председник Надзорног одбора ЈП “Србијашуме”.

Јавно предузеће “Србијашуме” запошљава 3.200 радника, газдује државним шумама и шумским земљиштем на површини од 893.204 ха и обавља стручно – саветодавне послове у шумама физичких лица на површини од 1.224.751 ха.

Предузеће постоји од 1991. године према Закону о шумама, а у свом саставу има 19 делова предузећа (17 шумских газдинства, Биро за планирање и пројектовање у шумарству и Заштитну радионицу), састављених од 67 шумских управа и 17 радних јединица.

Од 2004. године, ШГ “Ибар” Лепосавић у ЈП “Србијашуме” води се ванбилансно.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x