Јубиларна изложба АРТ Кампа у Ликовном салону Дома културе

Овогодишње трстеничко културно лето богато је различитим програмским садржајима, манифестацијама, концертима и изложбама. У ликовном салону Дома културе у току је ретроспективна јубиларна изложба, 20. по реду АРТ Камп, у којој су представљена дела уметника Милоша Васића Васкета, једног од оснивача ове манифестације.

На почетку отварања изложбе Васић је поздравио присутне и захвалио се на подршци и присуству. Посетиоци ових дана, до 21. септембра, могу видети велики број Васићевих ауторских дела које је временом стварао у свом стану, јер других услова није имао.

“Био сам радник “Прве петолетке”, радио по сменама, али ми је сликарство било велика љубав, радио сам углавном мале формате, уљане пастеле, комбиноване технике и ево сада сам био у прилици да све то покажем у оквиру изложбе. Захваљујем се овом приликом директору Народног универзитета који ми је то предлагао временом, а сада смо то и реализовали. Ја сам један од оснивача КЛИС-а далеке 1981. године, имам чланску карту КЛИС-а под бројем 3 и тако идемо даље”, рекао нам је Милош Васић Васке, омиљен међу људима, вредан и одговоран човек.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x