Каменаре добило здраву пијаћу воду са водосистема “Ћелије”

У Каменару, после више од једне деценије, створени су услови за прикључење мештана на систем акумулације “Ћелије”. У присуству бројних грађана и руководства града Крушевца пуштен је у функцију водоводни прикључак за цркву Свете Петке, након чега ће здрава пијаћа вода стићи у 106 домаћинстава.

Радови на изградњи магистралног цевовода од резервоара Брајковац до села Каменаре у дужини од 3.400 метара, отпочели су марта 2017. године. “Ови радови омогућили су да сви мештани, тачније, 106 домаћинстава, добије воду, а након изградње водоводног прикључка за цркву, вршиће се израда прикључака за домаћинства”, истакла је градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић.

Како се већина становништва у овом делу бави пољопривредом, мештани су у својим плановима истицали приоритет увођења воде са градског водовода. Како би били испуњени услови за реализацију тог пројекта, било је неопходно изградити осим магистралног водовода и резервоар, црпну станицу са објектима за даљински надзор и хидрофорско постројење.

Завршетком радова на главном резервоару, овај процес је коначно приведен крају, а вредност укупне инвестиције система, финансиране средствима Републичке дирекције за воде, града Крушевца и ЈКП “Водовод Крушевац”, износи 21, 5 милиона динара.

Дужина водоводне мреже је 7.230 метара, рекао је директор ЈКП “Водовод Крушевац” Владимир Милосављевић и истакао да је поред Каменара, у плану да још 5 насељених места са леве стране обале Западне Мораве добију здраву пијаћу воду, и то Коњух, Љубава, Коморане, Лазаревац и Глобаре. Током 2019. године, на овом потезу је урађено 50 км водоводне мреже.

“Са радовима на овом потезу још нисмо завршили. Остало је још 5 села која су у систему, а која још нису добила воду. У 2018. години на овом потезу смо урадили око 50 км водоводне мреже, ове године смо урадили црпну станицу “Коњух”, а следеће је у плану и изградња резервоара “Коњух” и осталих делова система за села Глобаре, Љубава, Коморане, Лазаревац. Тако да ће свих 5 прекоморавских села у наредном периоду бити прикључена на централни систем водоснабдевања језера Ћелије”, најављује директор ЈКП “Водовод Крушевац” Владимир Милосављевић.

Свечаности у Каменару присуствовали су и председник Скупштине града Крушевца Живојин Милорадовић, заменица градоначелнице Весна Лазаревић, начелник Градске управе Иван Анђелић и шеф Службе месних заједница Никола Филиповић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1337 + 1 = 1338

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x