Вода са језера Ћелије за трстеничка села

У кабинету председника општине Трстеник Александра Ћирића одржан је други по реду састанак представника локалне самоуправе са представницима ЈКП “Водовод Крушевац”. Тема је и на овом састанку била водоснабдевање, односно прикључак трстеничких села са леве стране Западне Мораве на Регионални систем Ћелије.

Председник општине Трстеник Александар Ћирић нам је рекао да воде има у довољним количинама и да се ради о капацитету од 20 литара воде у секунди, што би било сасвим довољно да се задовољи 12.000 нових корисника. Већ дуже времена проблем са недостатком одређених количина воде за пиће имају мештани Велике Дренове, Селишта, Страгара, Медвеђе, Милутовца, Пољне и неких мањих села са леве стране Западне Мораве. По овом питању постоје технички услови, а током ове године потписаће се званични споразум који ће дефинисати даље активности, напоменуо је Ћирић.

“Ми имамо изграђен Магистрални цевовод према насељеном месту Коњух, закључили смо да воде има, али и техничких услова, па смо понудили општини Трстеник које су они прихватили и ево ово нам је други сусрет на коме смо договорили о даљим потезима. Техничке службе ће урадити идејна решења пројекта и надамо се да ћемо овај значајан капитални пројекат успешно реализовати у наредном периоду”, рекао нам је директор ЈКП “Водовод Крушевац” Владимир Милосављевић.

Директор ЈКСП “Комстан” Ранко Стевановић нам је на крају додао да је ово предузеће задужено за техничке детаље пројекта, а на наредном састанку биће детаљно прецизирани даљи планови о решавању овог проблема за поменута села. Биће о свему упознате и Месне заједнице тих села и њихови мештани на зборовима.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x