Коалиција СПС – ЈС у Варварину представила кандидате, промоцији присуствовали Бранко Ружић и проф. др Предраг Ј. Марковић

Коалиција “ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма” у петак је у Варварину, у присуству потпредседника СПС Бранка Ружића и Предрага Ј. Марковића, представила кандидате за одборнике и кандидата за народног посланика, Гордану Цицу Петровић.

Приликом посете општини Варварин, потпредседник СПС Бранко Ружић уручио је фудбалерима ФК Варварин и руководству овог клуба комплет дресова.

Окупљене грађане и симпатизере коалиције поздравио је председник варваринских социјалиста и кандидат за председника општине проф. Драгољуб Станојевић поручивши да је подршка изборној листи “ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма” знак да ће ова коалиција на изборима 21. јуна остварити још боље резултате у односу на прошле изборе.

“Захваљујући вашој подршци, вашим гласовима, ми смо на прошлим изборима остварили добре резултате, захваљујући вашој подршци у претходне четири године били смо део коалиције која је вршила власт. Имали смо толику снагу да смо могли да урадимо онолико колико смо урадили, али и многе наше идеје које би допринеле бољем развоју Варварина нису спроведене”, подсетио је Станојевић.

Говорећи о кандидатима за одборнике који се налазе на изборној листи коалиције СПС – ЈС, Станојевић је изнео податке да је од 35 кандидата на листи 14 жена, 12 кандидата који су на прошлим изборима представљали ову коалицију је и на овим изборима на листи, тако да СПС и ЈС на овим изборима наступају са 23 нова лица што, према његовим речима, показује какву снагу и који потенцијал ова коалиција има.

“На нашој листи налази се много инжињера, много дипломираних економиста, професора различитих профила, радника, приватних предузетника, пољопривредника, успешних домаћина. Снага наше партије је у нашој разноликости, али и у великом јединству. Снага наше партије и наше коалиције је и у нашем јединству овде у општини јер нисмо размишљали колико кандидата има која партија, него смо се трудили да одаберемо најбоље, што смо и урадили”, поручио је проф. Драгољуб Станојевић.

“Наш основни циљ, али и мој као кандидата за председника општине, је да Варварин учинимо лепшим местом за живот, да омогућимо нашим младима да дођу до посла, да омогућимо да наши сјајни студенти који се налазе на многим престижним факултетима широм Србије имају разлога да дођу, да се врате у своје родно место и наш циљ је да помогнемо наше пољопривредне произвођаче на различите начине”, поручио је Станојевић.

Члан Главног одбора СПС Зоран Баки Анђелковић поручио је да је време да Варварин поново за председника општине добије социјалисту, оценивши да би проф. Драгољуб Станојевић тај посао одлично обављао. Он је додао и да је ред да, после његових дугогодишњих мандата у Народној скупштини Републике Србије, социјалисте убудуће представља Гордана Цица Петровић.

Потпредседник СПС, проф. др Предраг Ј. Марковић, изнео је своју научну формулу за гласање на изборима 21. јуна поручивши грађанима да гласају само за ону партију у којој знају бар пет најбољих људи.

“Ми желимо лако да прионемо, као увек до сада, на посао, да вођени нашим председником Ивицом Дачићем, истрајавајући на тој државотворности, на баштињењу тог вредносног система који у себи укључује једнакост, солидарност и правичност, да се просто потрудимо да свуда широм Србије на парламентарним, покрајинским изборима у Војводини и на локалним изборима практично понудимо на политичком тржишту оно најбоље што имамо, а мислим да имамо најбољи кадровски потенцијал, да се други не увреде, јер ми имамо манире, за разлику од неких других, а кадровски потенцијал којим ми располажемо је заиста на једном високом нивоу”, истакао је потпредседник СПС Бранко Ружић.

Оценивши да на листи за народне посланике коалиција СПС – ЈС нуди остварене људе, попут младих људи који су били најбољи студенти или студенткиње, Ружић је нагласио да је Гордана Петровић једна од најбољих начелника и начелница Општинских управа у целој Србији тако да очекује да ће социјалисти после 21. јуна имати народног посланика из Варварина, председника општине, као и велики број одборника који ће бити доминантна снага будуће владајуће коалиције.

“На нама је да и даље помогнемо, као што смо и до сада помагали, да се боримо за идеал друштва социјалне правде, а да би се њему приближили потребно нам је што више гласова, што више легитимитета. За нас никада није било спорно да имамо ту државотворну оријентацију, али такође никада није било спорно да желимо социјално праведнији амбијент у коме живимо, а желимо да афирмишемо и све оне вредности које су постојале и у социјализму”, рекао је Ружић.

“Ми нудимо политичку стабилност, без те политичке стабилности нису могуће неке друге стабилности, није могућ прогрес, није могућ развој. Ми нудимо нормалност, за разлику од многих и боримо се за то да заиста нема тог вербалног насиља, не дај Боже физичког, желимо да се боримо аргументима, то смо увек радили и чинили, увек показивали висок ниво кућног васпитања, али показивали и зубе када треба да се боримо и зато смо опстали”, поручио је потпредседник СПС Бранко Ружић у Варварину.

Изборна листа коалиције “ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма” на гласачким листићима и за републичке и за локалне изборе налази се под редним бројем два, а промоцији кандидата за одборнике и посланике у Варварину присуствовали су председник Окружног одбора СПС Расинског округа Синиша Максимовић, носилац изборне листе ове коалиције у Крушевцу Марко Милојевић и шеф изборног штаба крушевачких социјалиста Драгољуб Раичевић.

1 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x