Конституисано Тело за координацију послова безбедности саобраћаја општине Варварин

Законом о безбедности саобраћаја на путевима предвиђено је оснивање Тела за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима у свим локалним самоуправама на територији Републике Србије. Решењем Општинског већа Општине Варварин крајем марта месеца ове године формиран је нови сазив Тела за координацију послова безбеднсоти саобраћаја, у циљу остваривања сарадње и усклађеног обављања послова у функцији унапређења безбедности саобраћаја на путевима, као и иницирања и праћења превентивних и других активности.

Председник Тела за координацију послова безбедности сабраћаја општине Варварин је заменик председнице општине Александар Павић, док је његов заменик Славољуб Анђелковић, начелник Полицијске станице Варварин. Координатор овог Тела је саобраћајни инспектор Владица Филиповић, а чланови су помоћник председнице општине Немања Чолић и директори Јавног предузећа “Расвета Варварин” Владан Весић и Основне школе “Херој Мирко Томић” Зоран Петронијевић.

Задаци овог Тела су – да анализира и унапређује систем безбедности саобраћаја; да организује, односно спроводи активности усмерене на унапређење безбедности возача и других учесника у саобраћају, као и на унапређење безбедности саобраћаја са становишта возила и путева; организује, односно спроводи превентивно – промотивне активности и кампање усмерене на повећање безбедности саобраћаја; сарађује са међународним и регионалним телима и институцијама за безбедност саобраћаја; обавља и друге задатке везане за унапређење безбедности саобраћаја, утврђене законом и другим прописима.

У плану су бројне активности које се односе на подизање свести код учесника у саобраћају, пре свега код најугроженијих категорија као што су ђаци, адолесценти, мотористи и бициклисти, а у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја ово Тело ће организовати бројне трибине и едукације средњошколаца, али и најмлађих учесника у саобраћају кроз пројекте “Пажљивкова смотра” и “На матуру без аутомобила”.

Протеклих година локални Савет за координацију послова безбедности саобраћаја организовао је низ акција, а средствима прикупљеним од наплате казни због саобраћајних прекршаја подељено је више стотина дечијих ауто – седишта, набављана је и опрема за потпребе Предшколске установе “Наша радост”, а организује се и превоз матураната на матурско вече, што ће бити пракса и у наредном периоду.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x