Савет за координацију послова безбедности саобраћаја организовао такмичење “Пажљивкова смотра 2023”

У конференцијској сали Средње школе Варварин одржано је Општинско такмичење из познавања правила у саобраћају, познатије под називом “Пажљивкова смотра 2023”. Учествовале су екипе, победници школских такмичења, из свих пет основних школа из општине Варварин, у категоријама ученика I и II разреда, као и екипе предшколских група ПУ “Наша радост”.

Малишане су поздравиле председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић и заменица председника Скупштине Јелена Весић. Координатора Савета за координацију послова безбедности саобраћаја Владица Филиповић оценио је да су малишани и ове године показали изузетно знање када је у питању познавање правила у саобраћају подсетивши да је циљ такмичења да деца науче основна правила саобраћаја, а како би били безбедни у путу од куће до школе и како би се безбедно понашали у саобраћају.

Победници из категорије предшколаца су малишани из матичне установе “Наша радост” у Варварину, екипа “Зебра”, међу првацима најбоља је била екипа “Сунцокрети” из ОШ “Свети Сава” из Бачине, а међу ученицима другог разреда екипа “Семафорко” из ОШ “Драги Макић” из Бошњана.

Пројекат “Пажљивкова смотра” покренула је Агенција за безбедност саобраћаја (АБС) Републике Србије, општина Варварин се од самог почетка укључила у ове активности. Овогодишњи победници општинске “Пажљивкове смотре” представљаће општину Варварин на регионалном такмичењу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x