Ликовна колонија “Ала је леп овај свет” по трећи пут у домаћинству Максимовића у Бачини

У домаћинству породице Максимовић у Бачини, у сарадњи са Предшколском установом “Наша радост”, већ трећу годину заредом организује се ликовна колонија за предшколце. Реализатор овог програма васпитач Славица Максимовић истиче да је циљ овог пројекта заштита животне средине, а према њеним речима тема ове године, док сам пројекат носи назив “Ала је леп овај свет”.

“Ово је трећи пут како организујемо ликовну колонију на нашем имању, ликовна колонија се зове “Ала је леп овај свет” и замишљена је тако да се организује на отвореном зато што је много лепше на отвореном простору баш због екологије, што је и тема колоније, као и развијање љубави код деце према природи”, наводи Славица Максимовић.

Она подсећа да је назив прве колоније био “Сунце је извор живота”, друге године назив је био “Природа нас лечи, природа нас храни”, док су тема овогодишње колоније биле птице како би се деца сазнала нешто ново о птицама.

“На њихово инсистирање смо узели ту тему јер, иако смо на селу, то је код деце мало позната тема. Приметили смо да деца много не знају о животу у природи и птицама па смо онда то разрадили кроз један пројекат који је трајао око два месеца и онда је ова ликовна колонија дошла као круна тог пројекта где деца сликају”, објашњава васпитач Славица Максимовић.

У колонији, поред малишана из Бачине, учествују и предшколци из Варварина, Ћићевца и из Јагодине, а према речима организатора у плану је проширење ове лепе манифестације.

Директорка ПУ “Наша радост” Драгана Савић каже да је, поред тога да деца сазнају нешто ново о природи и животу птица, главни циљ ове колоније међусобно дружење у једном природном амбијенту.

“Сваке године деца долазе овде, задовољна су јер упознају се са начинима спремања и организовања органске хране, са енергијом коју добијамо од топлоте сунца, значи уживају у једном природном амбијенту и захваљујући овој активности не само да сазнају неке новине већ и науче нешто ново, а оно што је најбитније јесте дружење деце и окупљање васпитача у циљу размене сазнања и искуства”, наглашава директорка Савић.

Малишане и породицу Максимовић обишли су и председник општине Варварин Војкан Павић, заменица председника Виолета Чолаковић, председник Скупштине општине проф. Драгољуб Станојевић и директорка ОШ “Свети Сава” Светлана Пејић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x