Локални порези “на клик” преко Моја ЛПА апликације

Путем мобилне апликације Моја ЛПА (локална пореска администрација), омогућено је да сви порески обвезници изврше централизовани упит стања за порез на имовину путем мобилног телефона. Апликација Моја ЛПА је бесплатна и доступна је и за Android и iOS кориснике. Путем ове апликације грађани могу поставити питање, дати коментар или сугестију попуњавањем контакт форме на Порталу ЛПА, на техничка питања одговоре даје Канцеларија за ИЗ и еУправу, док на пореско/правна питања одговара надлежна ЛПА.

Апликација за мобилне уређаје Моја ЛПА омогућава пореским обвезницима увид у стање на рачунима јавних прихода ЛПА. Мобилној апликацији могу приступити сви регистровани корисници Портала еID, употребом корисничког имена и лозинке или Consent ID мобилне апликације.

На Порталу ЛПА се налазе корисничка упутства за приступ и коришћење еУслуга на Порталу и преузимање докумената из еСандучета, као и одговори на најчешћа питања. Креирањем налога на Порталу еID и коришћења било које услуге еУправе, грађанима се креира еСандуче у које се достављају сва акта ЛПА (решења, уверења, обавештења…), као и електронска документа других органа јавне управе, у складу са прописима и техничким условима. еСандуче се налази на Порталу еУправа.

На Портал ЛПА грађани се могу пријавити корисничким именом и лозинком, мобилним телефоном (двофакторском аутентикацијом) и квалификованим електронским сертификатом, док је пре пријаве на Портал ЛПА потребно извршити регистрацију креирањем налога на Порталу еID корисничким именом и лозинком, креирањем налога на шалтеру ЛПА/Поште/Општине/одређених банака, уз активирање Consent ID мобилне апликације или креирањем налога на Порталу еID коришћењем квалификованог електронског сертификата.

Портал ЛПА омогућава физичким лицима подношење пореске пријаве за порез на имовину (ППИ-2), упит стања  – преглед стања на рачунима обвезника, преглед утврђених обавеза, подношење захтева за издавање уверења и плаћање обавеза електронским путем. Привредним субјектима омогућава подношење пореске пријаве за порез на имовину (ППИ-1), подношење пријаве за накнаду за заштиту и унапређивање животне средине (еко накнада), подношење пријаве за комуналну таксу за истицање фирме на пословном простору (фирмарина), упит стања – преглед стања на рачунима обвезника, преглед утврђених обавеза, подношење захтева за издавање уверења и плаћање обавеза електронским путем.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x