Манифестација у славу љубави и вина

Овогодишња 17. по реду пољопривредно – културна манифестација “Дан винара, виноградара и воћара Свети Трифун” имала је симболичан карактер, а због актуелне ситуације са корона вирусом одржана је у складу са поштовањем прописаних епидемиолошких мера па је присуствовао мали број учесника и посетилаца.

Манифестација је почела сечом славског колача и орезивањем винове лозе у порти цркве “Света Тројица”, а која је пренета и посађена овде из манастира Хиландар и коју је окалемио Ранко Пантелић из Селишта.

Овом свечаном скупу присуствовала је и председница општине Трстеник Милена Турк са сарадницима, угледни гости и пољопривредници. Организатор манифестације у славу љубави и вина и овога пута била је Туристичка организација општине Трстеник, у сарадњи са Удружењем виноградара, воћара и винара “Свети Трифун” и Канцеларијом за пољопривреду општине Трстеник. Покровитељ је била општина Трстеник.

У оквиру програма манифестације стручна комисија је оцењивала и прогласила најбоља вина по категоријама, па су самим тим додељене и награде.

“У Туристичку организацију наше општине донето је укупно 107 узорака вина и то 36 розе, 39 белог и 32 узорка црвеног вина, а Комисију су сачињавали Невена Радосављевић, Јован Антић, Стојадин Стојановић, Мирослав Цураковић, ГерасимАтанасковић и Бобан Марковић. Златну медаљу за најбоље оцењено бело вино добио је Александар Дачић из Мале Сугубине, сребрну медаљу добила је Милица Поповић из Стањева код Александровца, док је бронзану медаљу у категорији белог вина добио Милош Симић из Мале Сугубине. Илија Ратајац из Велике Дренове награђен је златном медаљом за категорију розе вино, сребрну медаљу добио је Раде Додић из Милутовца, а бронзану Драган Симић из Љубостињског Прњавора. У категорији црвених вина златну медаљу добио је Ђорђе Ђорђевић из Рујишника, сребрну медаљу Илија Ратајац из Велике Дренове, док је бронзану медаљу добио Драган Радић из Велике Дренове. Плакете су додељене Винарији “Милосављевић” из Бучја, Новици Димитријевићу из Риљца и Срђану Лукићу из Мале Сугубине, а за допринос у развоју виноградарства и винарства на подручју трстеничке општине. Ја им се свима у име Туристичке организације, наших суорганизатора и покровитеља захваљујем на учешћу, а победницима честитам на освојеним наградама”, каже Владимир Јевтић, директор Туристичке организације општине Трстеник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x