Марија Крсмановић освојила прво место на Републичком такмичењу “Књижевна олимпијада”

На Републичком такмичењу “Књижевна олимпијада”, одржаном у Сремским Карловцима, ученица друге године Гимназије природно математичког смера у Варварину Марија Крсмановић, у конкуренцији од 313 такмичара, освојила је прво место, док је Андријана Јелић освојила четврто.

Према речима професора српског језика Саше Живадиновића, циљ овог такмичења је популаризација предмета српски језик и књижевност и развијање љубави према књижевним делима и читању.

“Нашу школу на “Књижевној олимпијади” представљале су две ученице другог разреда Гимназије природно математичког смера и оне су на овом такмичењу постигле фантастичне успехе. Марија Крсмановић је освојила прво место и са максималним бројем бодова је постала државни првак, док је Андријана Јелић освојила четврто место, а морам да напоменем да је само један бод делио од републичке награде”, истиче Живадиновић.

Овом такмичењу је претходило Окружно такмичење у Крушевцу на коме су ученице показале завидан квалитет и знање, Марија Крсмановић је тада освојила прво место, док је Андријана Јелић била друга.

“Што се Марије Крсмановић тиче, она је једно добро и вредно дете које је већ две године окружни првак, тако да је прво место на Републичком такмичењу само логичан наставак њеног вредног и напорног рада”, рекао је Живадиновић захваливши се и њој, као и осталим ученицима који су на достојанствен начин презентовали и себе, своју школу и своју општину.

“Изузетна је част представљати ову школу и овај град на Републичком такмичењу из књижевности, а фантастичан је осећај бити межу најбољим ученицима. Тест је био заиста коректан, у односу на претходну годину мислим да је био доста лакши, ја сам се потрудила колико сам могла, вежбала сам са професором, тако да су резултати видљиви”, каже Марија Крсмановић.

Председник Скупштине општине Варварин Драгољуб Станојевић, честитавши ученицама на сјајном успеху који су оствариле на “Књижевној олимпијади”, као и професору Живадиновићу и директорки школе Весни Чабрић, поручио је да бити државни првак у било којој дисциплини, нарочито када је у питању српски језик и књижевност, је велика ствар.

“Ми у општини смо поносни што имамо велики број таквих ученика, а трудимо се да све те ученике, на начин који је примерен, који је могућ и наградимо што и чинимо на Дан општине. те награде су, у односу на друге општине, заиста добре и стимулишу и ученике мада сам сигуран да се они на такмичења не пријављују због тих награда које им дајемо, али ми им се захваљујемо на тај начин јер на прави начин представљају себе, своје породице, своје наставнике, своје школе и своје место”, наглашава Станојевић.

Он истиче да Средња школа Варварин сваке године постиже изузетне резултате на такмичењима што говори о квалитетном раду ове школе. “Ово је позив ученицима свих основних школа и са подручја општине Варварин и са подручја општине Ћићевац да је Средња школа у Варварину право место за њих па позивам све будуће средњошколце да се у што већем броју пријаве и да буду ученици ове школе”, рекао је председник Скупштине општине Варварин Драгољуб Станојевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x