Матеја Дукић и Теодора Ђорђевић најбољи спортисти општине Врњачка Бања

Комисија Спортског савеза општине Врњачка Бања прогласила је најбоље спортисте за 2023. годину у различитим категоријама. Заслужена признања, награде и Плакете спортистима, спортским клубовима и спортским радницима уручио је председник општине Бобан Ђуровић. Овом свечаном скупу присуствовали су и председник Скупштине општине Врњачка Бања Иван Радовић, заменик председника општине Иван Џатић, као и представници Спортског савеза Врњачка Бања и Одбора за омладину и спорт.

Матеја Дукић из ФК “Реал” Подунавци најбољи је спортиста у прошлој години, а млада џудисткиња, освајач великог броја награда и признања, чланица Џудо клуба “Гоч” Теодора Ђорђевић је по други пут најбоља спортисткиња општине Врњачка Бања. Комисија Спортског савеза Врњачка Бања је за најбољег спортског радника прогласила Срећка Влајковића из ФК “Напредак” из Грачаца. У категорији најбољи спортиста до 12 година проглашен је и награђен Вук Аврамовић Ђуровић из ОК “Грачац”, а за најбољу спортисткињу у истој категорији проглашена је Невена Миланковић из КК “Баскет”.

Најбољи спортиста до 16 година је Илија Чолић из ФК “Врњачка Бања”, а најбоља спортисткиња у истој категорији је Каја Тутуновић из ПСК “Гоч”. За најбољег спортисту до 18 година проглашен је Вања Дебељак из ОК “Грачац”, док је најбоља спортисткиња у овој категорији Маша Јокић из КК “Баскет”. Најбоља млада екипа у прошлој години је женска кадетска екипа ОК “Врњачка Бања”, а најбоља спортска екипа Рукометни клуб “Гоч – Меркур”.

Ђорђе Миленић је најбољи тренер млађих категорија, најбољи тренер је Душан Милићевић, док је председнику и тренеру Џудо клуба “Гоч” Зорану Стаменићу уручена награда за дугогодишњи континуирани рад у овој спортској области.

Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић честитао је награђенима и пожелео нове и још веће успехе у њиховој спортској каријери. Захвалио се свима који воде спортска удружења на подручју врњачке општине, као и свим спортским радницима који су својим знањем и ентузијазмом дали и дају велики допринос у развоју бањског спорта.

На тим поводом одржаној свечаности, уручене су и Захвалнице појединцима који су допринели развоју спорта у прошлој години, а постхумно је додељена Захвалница недавно преминулом Жарку Марковићу, коју је примила његова ћерка. Захвалнице су додељене и председнику општине Врњачка Бања Бобану Ђуровићу, председнику локалног парламента Ивану Радовићу, али и Радуну Дабижљевићу који је велики део свога живота посветио развоју шаховског спорта у општини Врњачка Бања.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x