Врњачка Бања права оаза мира и здравља

У последње време Врњачка Бања је све више привлачна гостима из иностранства, а у прилог тој чињеници говори и податак да је ово популарно бањско место у Србији постало омиљена викенд дестинација за туристе из Бугарске. Готово сви водећи туроператери из ове земље као редовну понуду, раме уз раме са најпознатијим дестинацијама у Европи, имају и Врњачку Бању, као своју хит понуду.

“Туристичка агенција “Спа травел” из Врњачке Бање је једна од ретких туристичких агенција у Србији која је своје пословање усмерила првенствено према довођењу гостију из иностранства, нудећи притом Врњачку Бању као оазу мира и здравља, али и све друге атрактивне дестинације у Србији. Међутим, тржишта околних земаља свакако нису довољна за попуњавање све више нових и луксузних хотела који су у последње време саграђени. Посредством ове агенције од 20. маја у Врњачку Бању стиже прва од четири уговорене групе из Индије, за ову годину, која ће боравити најпре у новоотвореном хотелу “Слатина”, а потом и у познатом Хотелу “Соларис” у Врњачкој Бањи”, каже Никица Пантовић, директор сектора за туризам, напоменувши да је потписан вишегодишњи уговор о сарадњи између туристичке агенције “Спа травел” и индијских агенција о редовном доласку туриста из ове далеке земље.

Главни разлог њиховог боравка су спортске активности, али и упознавања са српском историјом, културом и традицијом која се у многоме разликује од њихове. Цео пројекат је подржало и Министарство спорта, Спортски центар, Туристичка организација и Општина Врњачка Бања.

“Индија је врло захвално тржиште, битно им је да се поштује све оно што пише у програму. Воле да се фотогарфишу, допада им се наша природа и култура. Надам се да ће бити задовољни боравком у нашој бањи, а ми ћемо учинити све да се овде осећају као код куће”, додаје на крају директор Туристичке организације Врњачка Бања Горан Каравесовић. Већ на следеће пролеће очекује се око 1000 туриста из Индије.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x