“Михољски сусрети села 2022”: “Игре без граница” у Обрежу

У дворишту ОШ “Мирко Томић” у Обрежу одржане су “Игре без граница”, активност коју спроводе Општина Варварин и Министарство за бригу о селу, а у оквиру пројекта “Михољски сусрети села 2022”. Помоћница председнице општине Марија Брајовић наглашава да је интересовање основаца за ове активности велико, а учешће су узеле све основне школе.

“У програму “Михољски сусрети села 2022″ учешће су узеле све основне школе на сеоском подручју у општини Варварин, а ученици се такмиче у две категорије, од првог до четвртог и од петог до осмог разреда. Наравно, припремили смо награде за оне најуспешније, а малишани ће се такмичити у десет дисциплина попут брзог испијања лимунаде, брзог једења колача, прављења мумије од тоалет папира”, наводи Марија Брајовић.

За “Михољске сусрете села 2022” Општина Варварин је, на конкурсу код Министарства за бригу о селу, добила пола милиона динара, за организацију “Путујућег каравана” и “Игара без граница”, спортских турнира и ликовног и литерарног конкурса у школама на сеоском подручју.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x