Мина Ступљанин и Дејан Сарић најбољи спортисти трстеничке општине за 2023. годину

Традиционална манифестација “Избор спортиста године општине Трстеник за 2023. годину” одржана је у Дому културе у Трстенику. На почетку се присутнима обратила председница општине Трстеник Милена Турк, честитала најуспешнијима и пожелела среће и успеха у наредном периоду. Истакла је да ће локална самоуправа и даље обезбеђивати што боље услове спортистима и спортским клубовима, како би они постизали још боље резултате на такмичењима.

Представници локалне самоуправе и Спортског савеза општине Трстеник су затим уручили награде најбољима у прошлој години. Додељене награде за постигнуте резултате на спортским теренима сврстане су у седам категорија: најбољи спортиста; најбоља спортисткиња; најбољи јуниорски – кадетски спортиста; најбољи пионирски спортиста; најбољи спортски клуб; најбољи тренер; и најбољи спортски радник. Према одлуци петочлане комисије, а на основу резултата постигнутим у прошлој години, за најбољу спортисткињу општине Трстеник проглашена је Мина Ступљанин, а за најбољег спортисту проглашен је члан Аеро – клуба Трстеник Дејан Сарић.

У конкуренцији најбољих сениорки биле су Мина Ступљанин, Ивана Недељковић и Јелена Стојковић, а према постигнутим резултатима Комисија је прогласила Мину Ступљанин за најбољу спортисткињу општине Трстеник у 2023. години. Кандидати за најбољег сениорског спортисту општине Трстеник били су Дејан Сарић, Дејан Оцокољић и Илија Јевремовић, а за најбољег спортисту проглашен је Дејан Сарић. У конкуренцији најбољи кадети били су Нина Гашић, Петар Микић и Војин Кручичан, за најбољу је проглашена Нина Гашић, док су међу најбољим јуниоркама кандидати за награду били Леонтина Гвозденовић, Софија Стојић и Ана Трошић и за најбољу је проглашена Леонтина Гвозденовић.

Најбољи пионири у конкуренцији за награду били су Вук Медар, Јован Ерић и Теодора Цветковић, где је млади каратиста “Прве петолетке” Вук Медар проглашен за најбољег. У конкуренцији за најбољег тренера били су Лазар Јаначковић, Радиша Ристић и Радован Жуњанин, а за најбољег је проглашен Лазар Јаначковић. У конкуренцији за најбољи клуб општине Трстеник били су Куглашки клуб “Прва петолетка”, Одбојкашки клуб “Кнегиња Милица” и Стонотениски клуб “Прва петолетка”, Куглашки клуб “Прва петолетка”, одлуком Комисије, проглашен је за најбољи клуб општине Трстеник, док за најбољег спортског радника, у конкуренцији Радмила Филиповића, Срђана Јелића и Антоније Антић, проглашен је Радмило Филиповић Фића, председник ПСД “Љуктен” из Трстеника.

У конкуренцији најбољих школа трстеничке општине биле су ОШ “Живадин Апостоловић”, која је уједно проглашена за најбољу у прошлој години на спортским такмичењима, средња Техничка школа на другом месту и ОШ “Миодраг Чајетинац Чајка” на трећем. Специјална признања Спортског савеза општине Трстеник добили су и новинари, Мирослав Веселиновић – дописник “Спортског Журнала” и Драган Ивановић – новинар листа “Победа”, портала “Србијаспорт.нет и Темнићког информативног портала – Темнић.Инфо.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x