Министар Младен Шарчевић у Варварину: Средња школа Варварин и ОШ “Јован Курсула” пример добре праксе

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић данас је посетио општине Варварин и Ћићевац где је обишао ОШ “Војвода Пријезда” у Сталаћу и Средњу школу Варварин и ОШ “Јован Курсула” у Варварину.

Школска зграда у Сталаћу саграђена је 1978. године и од тада у њу није улагано, док министар Шарчевић наводи да је пројекат за комплетну реконструкцију ове установе завршен, нагласивши да све школе у Србији треба да имају исте услове за рад и учење.

“Велика средства се улажу из године у годину тако да свака школа, и у Сталаћу и било ком делу Србије, мора да има истоветне услове за учење и рад, а ја од руководства школе и педагошког тима очекујем да подигну ниво свог педагошког рада”, поручио је министар Шарчевић приликом обиласка школе у Сталаћу.

Током посете Варварину, министар Младен Шарчевић је истакао да су Средња школа Варварин и ОШ “Јован Курсула” пример како треба да изгледа школски простор, без обзира што се у истој згради налазе две школе, оценивши да и средња и основна школа раде веома квалитетно о чему сведочи висока екстерна оцена.

“Школа је сређена, цео спрат је као једна показна вежба како треба да изгледа школски простор и ту сада треба да стигне још намештај који је поручен и опрема, да се спрат комплетира. Важно је и то да и средња и основна школа раде веома квалитетно и имају доста високу екстерну оцену, а видим да се прати и све оно што је технолошки битно за нове процесе у настави, за дигитализацију, тако да видим да су доста добро опремљени”, приметио је министар Шарчевић и поручио да ће се у наредном периоду радити на ограђивању школског дворишта и уређењу терена.

“Оно што је битно то је да, у оваквим местима, школа мора да прати неке услове за запослење. У Варварину нема неких великих фабрика, нема већих предузећа и онда се морају програми прилагођавати годишње разним тим могућностима које млади људи могу да имају”, нагласио је министар Шарчевић и навео да је у току израда стратегије образовања и науке до 2030. године, као и да је, по први пут, добијена стална буџетска линија од 840 милиона динара. Према његовим речима, у наредном периоду приоритет је обнова информатичких, а затим и кабинета природних наука.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x