Министар Момировић обишао радове на изградњи “Моравског коридора”

У оквиру Сектора 2 Крушевац – Адрани који је дугачак око 54 км., интензивно се изводе радови на изградњи првог моста преко Западне Мораве на 29 км ауто пута. Мост ће бити дугачак скоро 500 метара, а изградња је почела крајем прошле године. Завршен је преко 52%.

Шеф пројекта “Моравског коридора” Леонид Вуковић је рекао да се рационално користе сви ресурси и да се паралелно ради на све 3 деонице ауто пута. У Сектору 2 изводе се радови на још 2 моста у зони Трстеника. Такође, на ауто путу се граде насипи и хидротехничка заштита. У Сектору 1 Појате Крушевац, земљани радови су завршени преко 90%, а у Сектору 3 Адрани Прељина, више од 43%.

Министар Момировић је подсетио да је укупна дужина ауто пута око 112 км. Такође, да се уједно ради и хидротехничко уређење Западне Мораве и дигитализација. Изградњом “Моравског коридора” спојиће се ауто пут Београд Ниш са ауто путем “Милош Велики”.

“Са поносом могу да кажем да је на градилиштима коридора тренутно преко 3500 радника и преко 1200 јединица механизације. “Бехтел Енка” подиже стандарде. У плану је изградња 117 већих путних објеката, од тога 88 мостова и надвожњака, као и 29 подвожњака”, рекао је Момировић.

Министар је исказао велико задовољство како динамиком и квалитетом изведених радова, тако и значајем овог инфраструктурног пројекта, као једног од најважнијих у Србији, а речи министра потврдила је и градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, уједно се захваливши Министарству грађевине, Влади Републике Србије, али и извођачу, компанији “Бехтел – Енка”.

“Изградња ауто пута је од непроцењивог значаја и за Град Крушевац, његову привреду, туризам, транзитни саобраћај… будуће инвеститоре. Поносни смо што смо део овог великог пројекта који ће нас још боље позиционирати на путној мапи Србије и уједно повезати са европском мрежом путева”, закључила је градоначелница Палуровић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x