Посета руководећег тима Националне академије за јавну управу граду Крушевцу

У жељи да успешно одговори на изазове у процесима професионализације јавне управе, пратећи савремене тенденције у управљању људским ресурсима, Влада Републике Србије је основала Националну академију за јавну управу (НАЈУ). Посетом Крушевцу, в.д. директор др Дејан Милетић са сарадницима започео је обилазак градова и општина у Србији, промовишући ову институцију, али и информишући се о стручним потребама запослених.

Тим НАЈУ предвођен в.д. директором др Дејаном Милетићем разговарао је са градоначелницом Крушевца Јасмином Палуровић, замеником градоначелника Александром Јовановићем и директором Центра за стручно усавршавање Николом Џугурдићем са сарадницима. У изјави након састанка, директор Милетић је нагласио да је НАЈУ озбиљан ресурс Владе који својим капацитетом јача институције државне управе и локалне самоуправе.

“Слика Крушевца је импресивна, он је данас модеран и уређен град, привлачан за инвеститоре, што је заслуга руководећих људи. Оперативни послови поверени су стручним службама чији рад у континуитету треба модернизовати и усавршавати. Дигитализација је неминован процес који захтева додатну едукацију, а Национална академија за јавну управу је бесплатан и доступан ресурс”, истакао је Милетић.

“Досадашња сарадња је на завидном нивоу, али увек има простора за унапређење јер је процес учења и усавршавања непрекидан. Осим формалног, савремени пословни токови изискују и завидан степен неформалног образовања и усавршавања, па нам је из тог разлога НАЈУ веома битан” , закључила је градоначелница Палуровић.

Програм обуке спроводи Центар за стручно усавршавање Крушевац, стандардно, онлајн или по хибридном моделу. Крајњи циљ је да службеник одговори на потребе грађана , правилно, ефикасно и економично спроведе прописе без дискриминације и на стандардизован начин. Професионализација и деполитизација су кључни принципи по којима се требају понашати запослени у јавној управи.

Након разговора са руководством Града, тим НАЈУ је одржао састанак и са запосленима у Градској управи. Између осталог, тема је била утврђивање потреба за обукама како би се планирали програми општег стручног усавршавања, пратила њихова организација и реализација, вршила евалуација и као финални процес сачинио извештај о похађаним обукама и учешћу службеника.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x