Млади волонтери очистили смеће у већем делу Попинске реке

Током протеклог викенда млади волонтери из насељених места Попина и Дубље, њих двадесетак, организовали су и успешно одрадили акцију чишћења Попинске реке од разног отпада. Акцију су подржали Месна заједница Попина и општина Трстеник.

“Организовали смо се, договорили и кренули од јутра да чистимо смеће које је било у реци, али и уз само корито реке. Набујала вода је на појединим местима, услед велике количине, изливала и правила проблеме. Заиста шта није ту било бачено од стране мештана, а овом приликом бих се захвалио свим овим младим људима, волонтерима, студентима који су подржали и учествовали у акцији. Надам се да смо овим дали допринос и пример нашег понашања према животној средини и апелујемо на мештане да више не бацају отпад у реку већ у за то постављене контејнере како би нам свима животна средина била чистија и лепша”, наглашава Марко Пајовић из Попине.

Његов другар и комшија Никола Ђукић био је међу волонтерима и он каже да је ово била идеја младих људи који су је успешно и спровели, долазили су ту на реци како би пецали рибу, дружили се, правили вирове и купали се раније. Временом је вода загађена, људи бацају свашта у реку, а слабо има и рибе.

Млада волонтерка, вредна девојка Слађана Петрашиновић је исто тако била учесница акције. Она се захвалила општини Трстеник која им је дала заштитне маске, рукавице и џакове, као и ЈКСП “Комстан” које је својим возилом одвезло прикупљено смеће на депонију. Акцију је помогла и приватна фирма “Електрон” из Дубља.

Млади волонтери су спремни и за наредну акцију у којој би требало бити више спонзора и волонтера јер би се урадило више посла и детаљније би се очистила Попинска река.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x