На акцији добровољног давања крви у Трстенику прикупљена 51 јединица крви

У ОШ “Свети Сава” у Трстенику 2, Црвени крст Трстеник и Месна заједница Трстеник 2, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша, организовали су акцију добровољног давања крви. С обзиром на сложену ситуацију са корона вирусом организатори су задовољни одзивом хуманиста.

“Захваљујемо се свим хуманим људима који су се одазвали позиву Завода и Црвеног крста и дали драгоцену течност за спас људских живота. Познато је да је крв увек дефицитарна јер има велики број болесних којима треба давањем крви помоћи при лечењу. На овој акцији су испоштоване све прописане мере заштите свих учесника, значи маске, дезинфекција, преглед, мерење телесне температуре, дистанца. Трстеничани су надалеко познати по великој хуманости које су до сада показали у свим одржаним акцијама, а надамо се да ћемо и даље успешно сарађивати”, рекао је др Драган Виријевић из Завода за трансфузију крви Ниш.

Председник Месне заједнице Трстеник 2 Рашо Лешевић захвалио је свим учесницима акције и организаторима, као и руководству ОШ “Свети Сава” који су омогућили простор у школи за одржавање акције.

“Обезбедилио смо све мере које је препоручила струка тако да је све протекло у најбољем реду, без проблема. Одлучило је здравље и воља хуманих људи на чему им се свима захваљујем. Прилика је да најавим следећу акцију која ће се одржати 19. августа у Месној заједници Бучје, а прилика је да позовем добровољне даваоце крви да дођу и учествују у акцији јер “крв увек живот значи’”, поручио је Верољуб Миловановић, секретар Црвеног крста Трстеник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x