На конкурс за стипендирање студената општине Варварин пристигло 67 пријава

Комисија за стипендирање студената општине Варварин расписала је 14. новембра конкурс за доделу стипендија за студенте са територије варваринске општине, који на одговарајућим факултетима и вишим школама постижу сјајне резултате. Конкурс је трајао од 15. до 29.новембра, а комисија је сачекала да евентуално пристигну пријаве које су послате поштом, каже председник Скупштине општине Варварин Драгољуб Станојевић.

“У понедељак и уторак, 05. и 06. децембра, Комисија је разматрала све пристигле пријаве, а пријавило се више него дупло кандидата у односу на прошлу годину и то 67. Комисија је размотрила све пријаве које су углавном потпуне, има пар непотпуних пријава, па је комисија донела одлуку да сваког од кандидата обавести да у наредних осам дана доставе допуну како би тај посао био одрађен транспарентно, коректно и максимално поштено према свим кандидатима” каже Станојевић додајући да је циљ да се што већем броју наших будућих академских грађана да нека мала помоћ. “Та помоћ од 7.000 месечно није нешто превише, али ће значити за тај њихов буџет” истиче он.

“Одлука о додели студентских стипендија неће бити одмах коначна, Комисија ће сачекати да провери да ли је неко од пријављених већ добитник неке стипендије коју додељује Република или неко други, у ком случају ће кандидати изгубити право или ће се определити за ону коју желе” поручује Станојевић и додаје да ће коначне одлуке бити донете до краја месеца децембра и вероватно ће се тад и кренути са исплатом ове новчане помоћи свим студентима који су испунили услове.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x