На Видовдан свечано отворен Ромски културни центар у Крушевцу

У насељу “Марко Орловић” у Kрушевцу, симболично на Видовдан, свечано је отворен Ромски културни центар чије су просторије реновиране и опремљене за свакодневно окупљање житеља ромског насеља и организовање културних и образовних активности.

У име оснивача, Националног савета ромске националне мањине, председник Далибор Накић дочекао је министарку за државну управу и локалну самоуправу Марију Обрадовић и њене најближе сараднике уз громогласан аплауз житеља ромског насеља “Марко Орловић” где је министарка имала част да у друштву председника Накића и начелника градске управе Града Kрушевца Ивана Анђелића, пресецањем врпце свечано отвори просторије Ромског културног центра.

Делегација Националног савета на челу са председником Накићем положила је венце на Тргу Kосовских јунака, као и на спомен обележју страдалим Ромима у насељу Марко Орловић, а поред многобројних житеља насеља који су се окупили да присуствују свечаном отварању и да поздраве министарку Обрадовић, свечаности су присуствовали и државни секретари Стеван Глигорин и Маја Мачужић Пузић.

Поред председника Накића, у име Националног савета, свечаности су присуствовали заменик председника Националног савета Александар Балиновић, председница Извршног одбора Пава Чабриловски, Покрајинска посланица и чланица Националног савета Јелена Јовановић, чланица Националног савета Здравка Симић и председник Kултурног центра Рома у Панчеву и члан Националног савета Стеван Јовановић. У име житеља насеља, свечаном отварању присуствовао је Радомир Рака Вујичић, као и одборник у скупштини Града Раде Накић.
5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x