Највећи хришћански празник Васкрс свечано прослављен у Варварину и темнићком крају

Литијом која је из храма Успења Пресвете Богородице кренула улицама Варварина и којој се верни народ темнићког краја одазвао у великом броју, поноћном литургијом у храму, а затим и јутарњом литургијом у Варварину, али и свим црквама Темнићког намесништва, обележен је највећи хришћански празник, дан Васкрсења Христовог.

Након два дана туге, молитве и покајања православни хришћани дочекали су празник над празницима – Васкрс. Христос Васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и онима у гробовима живот дарова, одјекнуло је тачно у поноћ у храму Успења Пресвете Богородице у Варварину, а затим је кренула литија кроз централне градске улице.

Православни верници су се за овај празник припремали постом, једни другима пожелели срећу, здравље и благостање. Васкрс је симбол победе живота над смрћу, добра над злом. Христос васкрсе ради људи и њиховог спасења и то је темељ православног хришћанског живота. Уједињени у молитви, верници су најрадоснији хришћански празник Васкрс дочекали на Светим литургијама у црквама Темнићког намесништва, уз традиционални поздрав ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x