Наставак радова на асфалтирању улица, креће се и са “крпљењем” ударних рупа

Грађевинска сезона на територији варваринске општине је у току, а тренутно се креће са наставком радова на улицама које крајем прошле године нису завршене, пре свега због лоших временских услова. Према речима председника општине Војкана Павића, предузеће “Крушевац пут” А.Д. из Крушевца ових дана треба да одради по једну улицу у Доњем Катуну и Село Варварину, док ГП “Зоран-Р” Д.О.О. из Доње Мутнице треба да заврши са радовима на асфалтирању улица у Горњем Катуну, Варварину, Обрежу, Маренову и једном делу улице у Доњем Крчину.

“У Доњем Крчину биће асфалтиран један део улице из разлога што ту имамо један проблематичан део где се треба решити питање имовинско правних односа како би у другој фази радова и та улица била комплетно асфалтирана”, истиче председник Павић.

У току је припрема пројеката за ову годину, а имајући у виду да су могућности општине Варварин веома скромне, општина ће конкурисати код Министарства привреде за путеве за које већ постоји пројектна документација. Ради се о путу кроз Доњи Катун према Варварину, путу Бачина – Избеница, као и Залоговац – Вратаре где је и најгора ситуација јер је у дужини од неких двеста метара на овој деоници пут уништен у потпуности.

Павић најављује и да ће се ове недеље кренути са санирањем ударних рупа на општинским путевима. “Дао сам налог да стручне службе изађу на лице места и обиђу терен јер заиста има доста ударних рупа и на државном путу и на нашим општинским путевима. Ми можемо да санирамо рупе само на општинским путевима, а надам се да ће и на државним путевима бити саниране све рупе”, очекује председник општине.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x