Настављени радови на уређењу водотокова другог реда у општини Трстеник

Током прошлогодишњих поплава у трстеничкој општини, изливање сеоских река и потока направило је велике штете већини насељених места. У току су радови на уређењу водотока другог реда у Доњем Рибнику где је Црнишавска река изливањем из корита направила велике штете мештанима и њиховим објектима, а вредност ове инвестиције, коју финансира Канцеларија за јавна улагања Републике Србије, је 120 милиона динара.

“Исти овај посао одрађен је на водотоковима Риљачке и Љубостињске реке, на овом водотоку дужине преко шест километара има доста посла око сече стабала, проширења корита, утврђивања обала као и уклањања присутног смећа. За сада иде све према плану и надам се да ће комплетним завршетком радова бити онемогућено изливање реке из корита, а тиме и наношење штете мештанима Доњег Рибника”, рекао је председник општине Трстеник Александар Ћирић приликом обиласка радова на поменутој локацији.

Председник Савета МЗ Доњи Рибник, Дејан Николић, задовољан је досадашњом динамиком радова и очекује да ће по њиховом завршетку бити урађени прилази имањима мештана.

“Нажалост, стара пракса неодговорних се понавља, поред постављених контејнера смеће и даље завршава у потоцима и рекама и тако се иницира проблем са отицањем воде. Ево сада је водоток прочишћен и проширен и сада је на реду свест мештана да убудуће овде не бацају смеће, ми смо апеловали више пута да се не понављају ове негативности и видећемо да ли ће мештани испоштовати”, додаје на крају Дејан Николић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x