Неповољна епидемиолошка ситуација у општини Варварин

Епидемиолошка ситуација у општини Варварин је веома неповољна, а према обавештењу Завода за јавно здравље Крушевац, ова општина је од уторка у црвеној зони. У Ковид амбуланти Дома здравља “Др Властимир Годић” дневно се обави више од 80 прегледа, док се последњих дана на дневном нивоу региструје између 8 и 12 случајева инфицирања вирусом SARS-CoV-2, са тенденцијом раста.

Директорка варваринског Дома здравља Др Јасмина Ракић подсећа да Ковид амбуланта од 07. септембра, као и све Ковид амбуланте на територији Републике Србије, сваког радног дана ради од 07 до 22 часа, док је радно време викендом од 08 до 18 часова, али зависно од ситуације видеће се да ли ће и то време бити продужено.

“Ми се налазимо у црвеној зони, да би било уведено ванредно стање на територији наше општине број на дневном нивоу би требало да се повећа на 17 новоинфицираних, намерно ово износим зато што је то неко чињенично стање и ми се ближимо том броју”, објашњава др Ракић.

Она је упутила и апел свим становницима у темнићком крају да више воде рачуна о свом здрављу, да воде рачуна о људима у свом окружењу и да поштују прописане мере.

“Молим све становнике општине Варварин да се понашају у складу са препорукама зато што се дешава да неко ко је позитиван у породици, остали чланови породице су у изолацији, ти чланови породице не поштују мере изолације већ се слободно крећу, иду по апотекама, продавницама што није фер према другим људима јер на овај начин само још више ширимо вирус”, наглашава др Јасмина Ракић.

Она обавештава грађане и да је дошло до измене радног времена лабораторије, која сада не ради средом и суботом, али ради недељом, а из разлога што се сад раде антиген и ПЦР тесирања.

Због погоршања епидемиолошке ситуације и повећаног ризика од преношења вируса SARS-CoV-2, општина Варварин отказала је све манифестације заказане за предстојећи период попут традиционалног Етно фестивала, обрешке “Џемијаде” и тољевачке “Купусијаде”.

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x