Нови објекат ПУ “Наша радост” у Обрежу, отварању присуствовао амбасадор Кајл Скот

У Обрежу је данас отворена нова организациона јединица “Лептирић” Предшколске установе “Наша радост” из Варварина. Радове, који су започели на пролеће 2017. године, финансирала је Европска команда Војске САД (US EUCOM) која је кроз свој програм хуманитарне помоћи у изградњу објекта уложила око 250.000,00 долара.

Пројекат је реализован кроз Канцеларију за билатералне односе при америчкој амбасади у Београду, амерички војни корпус инжењера надзирао је изградњу, док сам објекат од око 350 квадрата у потпуности испуњава здравствене и сигурносне захтеве за децу, а организациона јединица вртића поседује смештај за око 50 предшколаца.

Приликом свечаног отварања вртића у Обрежу амбасадор Сједињених Америчких Држава (САД) у Београду Кајл Скот истакао је да је ово један срећан дан, дан када се отвара нови вртић што је и сама завршница сарадње на овом пројекту између општине Варварин и Амбасаде САД у Београду.

Он је рекао и да памти трагедију у Варварину током бомбардовања 1999. године када је приликом бомбардовања моста страдало десеторо недужних људи.

“Ја се сећам и знам да ова општина носи једну тугу историје, тога се исто сећамо данас, јер пре двадесет година се догодио један страшан дан, једна од највећих грешака кампање 1999. године када су у овој општини страдали невини људи”, рекао је амбасадор Скот нагласивши да му је жао свих невиних жртава страдалих у бомбардовању.

Општина Варварин је у потпуности опремила нову организациону јединицу “Лептирић” у Обрежу тако да је спремна за пријем малишана, истиче председник општине Варварин Војкан Павић оценивши да ће малишани из Обрежа имати веома пристојне услове за боравак у вртићу.

Директорка Предшколске установе “Наша радост” Драгана Савић изразила је задовољство и захвалност на новом објекту површине око 350 квадрата, у коме се налазе три групне собе, играоница и велики пространи хол.

“Објекат је урађен по свим нормативима, критеријумима и захтевима који су неопходни за почетак рада установе”, нагласила је директорка Савић.

Приликом обиласка амбасадору Кајлу Скоту председник општине Варварин Војкан Павић поклонио је слику познатог сликара наивца Зорана Анђелковића Кеца, док су послужење припремиле чланице Удружења жена “Јухорске виле” из Обрежа.

Свечаном отварању новог вртића у Обрежу присуствовали су и заменица председника општине Виолета Чолаковић, председник Скупштине Драгољуб Станојевић, његов заменик Братислав Ташић, начелник Школске управе Зоран Асковић, начелница Општинске управе Гордана Петровић, помоћници председника општине Саша Срећковић, Оливер Бркић и Дејан Милановић, чланови Општинског већа, одборници у локалном парламенту, као и директори јавних предузећа и установа.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x