Нови пројекат “Сејача среће”: “Сви смо само мали и велики људи”

Представнице Удружења грађана “Сејачи среће” из Село Варварина потписале су јуче у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Уговор о реализацији Програма “Сви смо само мали и велики људи” који ће се у наредних шест месеци спроводити на територији општине Варварин, а који ће се бавити вршњачким насиљем и трафикингом.

Према речима Весне Марковић, координаторке пројектних активности у Удружењу “Сејачи среће”, овај Програм је усмерен ка борби за остваривање равноправности, уважавању различитости без обзира на пол, националност или социјални статус уз међусобно поштовање, неговање толеранције и ненасиља на територији општине Варварин.

“Планиране су радионице са децом школског узраста на тему дискриминације, а планирано је и да се поред деце школског узраста анимира јавност и шира заједница и укључи у препознавање дискриминације и њену штетност по друштво, те укаже на важност борбе против предрасуда, уједно радећи на самосвести и јачању жртава у проналажењу свог места у заједници”, најављује Весна Марковић.

Она истиче да је, након радионица, планирана припрема кратких представа на тему вршњачког насиља и борбе против трговине људима у којој би ученици узели улогу глумаца, док ће сам Програм бити завршен до 31. маја 2019. године.

“Кроз серију планираних представа, укључивањем деце школског узраста у припрему и реализацију представа, желимо да охрабримо децу у препознавању правих вредности и подигнемо свест код заједнице колико је важна здрава средина за одрастање наше деце и младих”, објашњава координаторка пројектних активности у Удружењу “Сејачи среће”.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x