Обавештење за власнике парцела у насељу Расадник

Општинска управа Општине Варварин обавештава грађане који су својевремено куповали парцеле у стамбеном насељу “Расадник” у Варварину, а нису их укњижили у катастар непокретности да то учине што хитније, јер се многе, већ продате парцеле и даље воде у катастру као јавна својина општине Варварин.

Имајући у виду да су грађевинским земљиштем располагали Стамбена задруга “Варваринско поље – стан”, затим ЈП “Дирекција за урбанизам и изградњу” Варварин, чији је правни следбеник ЈП “Расвета Варварин” и сада општина Варварин, постоји могућност да може доћи до спорних ситуација око правног статуса појединих парцела, стоји у обавештењу Општинске управе.

“У року од 30 дана од дана објављивања овог обавештења, а најкасније до 01. октобра 2021. године, неопходно је да код имовинско – правне службе Општинске управе или Општинског правобраниоца проверите статус парцеле коју сте купили, уз обавезну документацију и доказе о уплати, а све да би се избегле недоумице и евентуални судски спорови”, поручују из Општинске управе општине Варварин.

Општина Варварин ће, по истеку овог рока, покренути поступак парцелације за к.п.бр. 123/106 (површине 6414м 2 ) и поступак парцелације и препарцелације за к.п.бр. 1058 (површине 5569м 2 ) и к.п.бр. 123/108 (површине 227м 2 ), све КО Варварин варош у стамбеном насељу “Расадник”.

По раније важећем Детаљном урбанистичком плану стамбено насеље “Расадник” – Варварин („Сл.лист општине Варварин бр1/1992“) намена наведених парцела је била за пословно-трговинске објекте. По садашњем Плану генералне регулације општине Варварин („Сл.лист Општине Варварин бр.2/2015“) предвиђена је намена за становање средње густине. У оквиру ове намене могу се градити: 1) више/породични стамбени објекти; 2) стамбено-пословни објекти; 3) пословни објекти.

Парцелацијом и препарцелацијом горе наведених парцела укупне површине од око 120 ари издвојило би се око 20 до 24 парцеле, које би биле намењене за продају у наредној 2022.години, кроз програм отуђења грађевинског земљишта у 2022. години који би по плану рада Скупштина општине Варварин требала донети у децембру 2021. године.

За све информације заинтересовани се могу обратити на контакт телефон 037/787-171, локал 142 – имовинско-правна служба, или локал 141 – Општински правобранилац.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x