Обележен 40. рођендан КК “Темнић”, кошарка у срцу Варваринаца

У тренуцима када је мали број људи у Варварину знао да КК “Темнић” и даље постоји, за новог председника КК “Темнић” на ванредној седници скупштине клуба изабран је Дражен Симоновић. У тим тренуцима можемо да кажемо да је огроман број људи био скептичан и неповерљив у избор скупштине, али данас видимо да Симоновић прави једну озбиљну причу у КК “Темнић”.

Симоновић је причао о томе како не треба журити и срљати, али да је Варварину потребна кошарка, а јуче на прослави 40. рођендана клуба видели смо да је кошарка у срцу Варваринаца.

У 10 часова отворен је кошаркашки дан утакмицом школе кошарке “Темнић”, а наступило је 40 детета, док су трибине биле препуне родитеља који су са одушевљењем, осмесима, пуни среће гледали своје малишане како наступају у првој утакмици у свом животу.

Након тога почео је Куп кадета у коме су наступили КК “Темнић”, КК “Трстеник”, КК “Ћуприја” и КК “Топ Баскет 035” из Јагодине, а на жребу је одлучено да прву утамицу играју КК “Темнић” – КК “Трстеник”, док су другу играли КК “Ћуприја” – КК “Топ Баскет 035”. Победници првих утакмица били у Варваринци и Ћупричани, а у узбудљивом финалу КК “Темнић” је победио резултатом 50:49.

Пре финалне утакмице одиграла се утакмица ЖКК “Темнић” – ЖКК “Багдала” Крушевац, коју су девојчице из Крушевца својим искуством добиле.

Гости на 40. рођендану КК „Темнић“ били су господин Бошко Аџић, кординатор Кошаркашког савеза Србије и господин Синиша Јовановић, председник Регионалног кошаркашког савеза Централне Србије.

Након купа у варваринском биоскопу одржана је пројекција филма “Неки нови клинци”. Морали би напоменути да је после дуго, дуго времена сала варваринског биоскопа била пуна и да је публика са осмесима на лицу и одушевљењем напуштала биоскопску салу, захваљујући Срђану Марјановићу који је био задужен за припремање филма.

Председник КК “Темнић” Дражен Симоновић говорио је за Темнић.Инфо о овом дану и томе како се примећује да је у Варварину почела огромна експанзија кошарке.

“Пре свега желео бих да се захвалим свим људима који су присуствовали овом нашем јубилеју. Велика ми је част да будем председник једног оваквог клуба, када видите да клуб као што је КК “Темнић” долази из једног малог места, а да у клубу у овом тренутку тренира око 110 детета, просто морате да осећате једну велику част, једну велику обавезу да овим клинцима омогућите најбоље услове”, нагласио је Симоновић, док је на питање о тренутном стању у клубу одговорио да је стање много боље него раније, али да ће се “данас причати само о позитивним стварима”.

Одушевљен је био и господин Бошко Аџић који је похвалио председника Дражена Симоновића и председника скупштине КК “Темнић” Николу Стефановића рекавши да је ово јединствен пример у Србији да два тако млада момка упливају у овако озбиљан и захвтеван посао. Такође, рекао је и да је одушевљен бројем деце која тренирају у клубу.

Након пројекције филма господин Аџић је рекао да су му ови момци задали домаћи задатак овим филмом који дефинитвино одскаче од свих кошаркашких документарних филмова.

За крај, председник КК “Темнић” желео је да се захвали установама, фирмама и појединцима који су помогли у реализацији филма “Неки нови клинци”, а ради се о ОШ “Јован Курсула”, Општинској библиотеци Варварин, СТЦ. “Темнић”, фирмама “Коларевић Д.О.О”, СЗТР “Стандард”, СТР “Катица”, СТР “Бели”, Преноћиште “Дејан Перин”, “Мини Пани”, “Тости”, Пицерија “Мираж”, Кафе “Ас”, Дисконт пића “Шоле”, ТР “Фригос”, Ћевабџиница “Сука”, Милану Антићу, Милошу Маринковићу, Срђану Марјановићу, Сави Марјановићу и Тамари Илић. Као и господину Бојану Аџићу, кординатору КСС и Синиши Јовановићу, председнику РКС ЦС, али и свим осталим људима који су својим присуством увеличали овај велики јубилеј.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x