Обележен Дан борца у Трстенику, венци и цвеће на спомен-обележје Живадина Апостоловића

Полагањем венаца и цвећа на спомен обележје народног хероја Живадина Апостоловића обележен је 4. јул, Дан борца. Том приликом се присутнима обратио председник Савеза бораца општине Трстеник Миодраг Недељковић подсетивши на животни пут учитеља и комунисте Живадина Апостоловића, који је од стране жандара, окупаторских слугу и домаћих издајника убијен на месту где је сада његова спомен плоча.

“Живадин Апостоловић је био активан у припремању скупова уперених против непријатеља, по селима је држао говоре и упознавао људе са циљевима борбе антифашистичког покрета за слободу. Био је политички комесар трстеничке партизанске чете коју је формирао у Љубостињској шуми и која је тада бројала 23 борца. Сарађивао је и са Радојем Крстићем из Попине са којим је у сарадњи вршио припреме за устанак, а касније и за формирање Врњачко-трстеничког одреда. Због тих његових наступа био је ухапшен и затворен у Крушевцу. По изласку из затвора поново се активирао, али су га жандари пратили, ухватили и стрељали на месту где се сада налази његово спомен обележје”, подсетио је Недељковић.

Живадиново име носи са поносом и осмогодишња школа у Трстенику која има и подручна одељења, једна улица у Трстенику исто тако носи његово име. Венце и цвеће на обележје народног хероја Живадина Апостоловића положили су делегација Савеза бораца у Трстенику и Општински одбор Покрета социјалиста, нажалост и поред позива за присуство обележавању дана борца од стране Савеза бораца општине Трстеник, церемонији бележавања нису присуствовали представници школе која носи Живадиново име.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x