У току су радови на школским објектима у Пејовцу, Трстенику и Старом Трстенику

Локална самоуправа у трстеничкој општини полако, али сигурно и квалитетно реализује планиране и одобрене пројекте на градском и сеоском подручју. Захваљујући средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима Републике Србије у току су реновирања три основне школе и то у Пејовцу, Трстенику и Старом Трстенику чија је укупна вредност радова 70 милиона динара.

Директорка ОШ “Свети Сава” у насељу Пејовац Гордана Асентић задовољна је динамиком радова и захвална Канцеларији за управљање јавним улагањима, као и локалној самоуправи. У школи ће бити највиши стандарди енергетске ефикасности, урађени су нови санитарни чворови, док ће свака учионица имати интернет.

“Имаћемо свакако знатно бољих услова за рад, а задовољна су и деца. Наша школа је основана пре 30 година и у овој школској години наставу је похађало 298 ученика од првог до осмог разреда. Наша подручна одељења у околним селима исто тако раде добро и квалитетно и тамо имамо одличних ђака и успешних такмичара. Ја се овом приликом у своје и у име свих нас у школи захваљујем Канцеларији и локалној самоуправи који су омогућили да наша школа добије леп изглед споља и изнутра”, каже са задовољством директорка ове образовне установе гордана Асентић нагласивши да је у ове радове уложено 46 милиона динара.

Председник општине Трстеник Александар Ћирић истиче важност реализације поменутих, али и предстојећих пројеката на подручју трстеничке општине који су за ученике, наставнике и родитеље додатни мотив да виде своју будућност. Ћирић напомиње да Општина Трстеник има велику вољу да ствара и обнавља школе на свом подручју.

“У току су и реновирања ОШ “Миодраг Чајетинац Чајка” у Трстенику и ОШ “Јован Јовановић Змај” у Старом Трстенику. У наредној фази реновирања образовних установа биће уложено још 100 милиона динара. Наравно да имамо и обимне радове на одржавању и сређивању сеоских путева, односно асфалтирању, раде се исто тако и градске улице које су биле у лошем стању. Биће још пројеката у циљу стварања бољег и квалитетнијег живота свих наших грађана”, каже Александар Ћирић, председник општине Трстеник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x