Обележен Дан општине Александровац

У општини Александровац данас је прослављен св.Трифун, заштитник винара и виноградара и уједно Дан општине. У Дому културе одржана је свечана седница, након чега је испред Музеја винарства и виноградарства извршен верски обред – сечење славског колача и орезивање првих чокота винове лозе.

Свечану седницу отворио је председник Скупштине општине Александровац Тома Савковић, а међу бројним гостима  били су присутни Његова Екселенција Амбасадор Белорусије Владимир Николајевич Чушев, народни посланици, председници братских општина, начелници Расинског и Моравичког округа, градоначелник Крушевца Драги Несторовић, председници општина Ћићевац и Варварин Златан Кркић и Војкан Павић и бројни други гости.

О постигнућима руководства општине Александровац емитован је ретроспективни филм, а посебне акценте издвојио је у свом обраћању и председник Југослав Стајковац, иначе добитник Вукове награде КПЗ Србије за 2016. годину

Стајковац је истакао да је крајњи циљ рада решавање свакодневних проблема грађана, пре свега из области комуналне инфрсатруктуре. Током претходне године асфалтирано је 170 км сеоских путева, обновљено 28 школских објеката и 16 Домова културе, изграђена по два нова објекта Домова културе и школа, реконструисано 35 спортских терена, отворено неколико нових фабрика… “Вино Жупа” је и даље бренд Александровца, а капитал је уложио и први страни инвеститор и то у предузеће “Ла фантана”, а Александровац такође може да се похвали и најмањом стопом незапослености у Округу.

Оно што предстоји у наредном периоду је, пре свега, изградња магистралног вода из Ћелија, чиме ће се трајно решити проблем водоснабдевања, реконструкција Фабрике воде у Митровом пољу, асфалтирање преосталих улица и путне инфраструктуре и стварање амбијента за долазак нових инвеститора. Први резултати такве климе су већ видљиви и политика општинског руководства биће настављена у истом смеру.

На свечаној седници додељена су највећа признања Похвале, Плакете и Златне плакете. Добитници највећих, Златних плакета су Амбасадор Белорусије у Београду, Његова Екселенција Владимир Чушев, доктор примаријус, гинеколог – акушер Анђелка Кнежевић, аутор емисије “Квадратура круга” на РТС -у Бранко Станковић, студент ФОН -а и добитник Светосавске награде Немања Јевтовић и теквондо репрезентативка Србије Тијана Богдановић.

Након свечане седнице, испред Музеја винарства и виноградарства пресечен је славски колач у част светог Трифуна, заштитника винара и виноградара. Симболичан почетак радова у винограду обележен је орезивањем првих чокота винове лозе на плодним падинама српске Шампање.

крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x