У Трстенику свечано обележен Дан општине

Полагањем венаца и цвећа на споменик палим борцима у ослободилачким ратовима и настрадалима у НАТО агресији 1999 године започело је обележавање дана трстеничке општине. Венце су положили министар у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић, породице палих бораца, затим делегације из Русије, Републике Српске, представници општине Трстеник, представници Савеза бораца.

Обележавање дана трстеничке општине настављено је у биоскопској сали Дома културе уз присуство представника Српске православне цркве, Амбасадора и званичних делегација из Русије и Републике Српске, министра Ђорђевића, општинског руководства и грађана.

Присутнима се, после интонирања државне химне Боже правде, обратио председник Скупштине општине Трстеник Герасим Атанасковић, а затим одржао свечану седницу. Председник општине Трстеник Александар Ћирић поздравио је присутне и пожелео добродошлицу, а након тога говорио о реализацији пројеката на подручју ове општине и најавио реализацију нових пројеката.

“Поносни смо на нашу богату историју и на све оне који су својим залагањем допринели напретку наше општине. Имали смо до сада велику подршку грађана јер су препознали заједнички циљ, док је Влада Републике Србије препознала нашу искреносту активностима које спроводимо”, поручио је Ћирић и додао да је локално руководство за кратко време направило изузетне резултате, уложивши много труда и средстава за унапређење живота.

“Променили смо имиџ општине и пробудили пажњу инвеститора који су заинтересовани за отварање нових фабрика, док је ова година година великих инвестиција у којој смо реализовали бројне инфраструктурне пројекте. Изградили смо километре нових путева, уредили најзначајније саобраћајнице, водоводну и канализациону мрежу, реконструисали школе и школска дворишта, као и спортске терене”, подсетио је Ћирић.

Он је навео и да општину Трстеник у наредном периоду очекује неколико значајних пројеката тако да ће бити изграђен кружни ток на Магистралном путу, извршиће се реконструкција градских улица, пројекат “Зелена пијаца”, биће изграђени и мост у Медвеђи, висећи мост са уређењем омладинске обале, магистрални водовог према селу Почековина, а радиће се и на уређењу пољских путева и формирању индустријске зоне “Западна Морава”.

На свечаној академији уручене су уобичајене захвалнице најуспешнијим Јавним предузећима и истакнутим појединцима који су својим радом и квалитетом заслужили ова признања, а награде су уручили председник општине Александар Ћирић и његов заменик Љубиша Марковић. Присутнима је, током академије, приказан и филм о Трстенику који је рађен у продукцији локалне РТВ Трстеник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x