Обележен Дан ослобођења Ћићевца у Другом светском рату

Општински одбор Социјалистичке партије Србије у Ћићевцу, трибином и свечаним пријемом у својим просторијама, обележио је 13. октобар, Дан ослобођења Ћићевца од фашизма у Другом светском рату.

Окупљене чланове и госте поздравио је председник Општинског одбора СПС-а у Ћићевцу Боривоје Видојковић, а затим су се обратили и председник Београдског форума за свет равноправних и некадашњи министар иностраних послова у Влади СРЈ Живадин Јовановић, потпредседник Главног одбора СПС-а проф. др Предраг Ј.Марковић, као и председник Окружног одбора ове партије за Расински округ Синиша Максимовић.

“Наша је обавеза да се сваке године са поносом сећамо овог датума и да одамо почаст свима онима који су страдали због жеље за слободом и своје антифашистичке оријентације. Поштујући славну и херојску борбу родољуба и антифашиста који су у темеље наше слободе уградили своје животе, неопходно је да наставимо са неговањем антифашистичких традиција” истакао је Видојковић.

Обраћајући се окупљенима, потпредседник Главног одбора СПС-а проф. др Предраг Ј.Марковић поручио је да је “Србија у својој историји увек водила одбрамбене, а не освајачке ратове”.

Обележавању Дана ослобођења Ћићевца присуствовали су представници странака са територије општине Ћићевац и председник Скупштине општине Варварин Драгољуб Станојевић. Раније, у току преподневних часова на Тргу младих у центру Ћићевца, испред споменика борцима палим у борбама за слободу и жртвама фашистичког терора, делегација Општине Ћићевац и представници удружења и организација положили су венце.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x