Обележен Дан школе “Јован Курсула”, уручене награде ђацима генерације и “Вуковцима”

Свечаном академијом у Великој сали Општинске библиотеке Варварин Основна школа “Јован Курсула” обележила је свој дан. У програму су учествовали ученици ове образовне установе, а на крају програма додељене су награде ученицима генерације и носиоцима Вукових диплома основних школа са територије општине Варварин и Средње школе Варварин.

На почетку академије хор ОШ “Јован Курсула” отпевао је химну школе, а затим су ученици ове школе извели пригодну представу која је испраћена громогласним аплаузом. На самом крају академије председник Скупштине општине Драгољуб Станојевић и заменица председника општине Виолета Чолаковић уручили су награде најбољим варваринским ђацима у протеклој години.

У име општине Варварин обратила се заменица председника општине Виолета Чолаковић која је свим запосленима у ОШ “Јован Курсула”, као и ученицима честитала овај празник, а ђацима генерација и “Вуковцима” честитала на наградама пожелевши им пуно успеха у даљем школовању.

Председник Скупштине општине Драгољуб Станојевић, честитавши свим ученицима “Јована Курсуле” Дан школе, пожелео им је да буду успешни као и ранијих година, наставницима пуно успеха у раду, а родитељима да буду поносни на своју децу.

“Вечерас делимо признања најбољим ученицима основних и средње школе у току протекле школске године и ученицима који су носиоци дипломе “Вук Караџић”. Честитам им на томе, нека ове награде, које нису мале, имајући у виду наш буџет, а које износе 10.000,00, односно 7.500,00 динара, буду подстрек и вама млађима да кренете њиховим стопама и будете тако добри”, поручио је Станојевић.

Свечаној академији поводом Дана школе “Јован Курсула” присуствовали су и помоћник председника општине Саша Срећковић, начелница Општинске управе Гордана Петровић, шефица одборничке групе Српске напредне странке у локалном парламенту др Виолета Лутовац-Ђурђевић, заменик председника Скупштине општине Братислав Ташић, директорке ОШ “Свети Сава” из Бачине Светлана Пејић и Средње школе Варварин Весна Чабрић, као и родитељи ученика, наставници, али и многобројни грађани наше општине.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x