Обележен Светски дан без дуванског дима

Поводом обележавања Светског дана без дуванског дима, чија је тема ове године “Дуван и здравље плућа”, а слоган “Не дозволите да због дувана изгубите дах”, Црвени крст Варварин и Дом здравља “Др Властимир Годић” организовали су јавну манифестацију у центру Варварина.

На тргу су грађанима дељени лифлети и указивано им је на штетност дуванског дима, како за пушаче тако и за друге особе које бораве у истој просторији, а мерен је и притисак и подељене су лифлете са обавештењима и упутствима за здрав стил живота.

Светски дан без дуванског дима има за циљ да истакне важност превенције и борбе против пушења и истакне значај упражњавања здравих стилова живота, подсећају из варваринског Црвеног крста и додају да је пушење претња за сваку особу, без обзира на старост, пол, расу, културни или образовни ниво.

“Пушење доводи до патње, болести и смрти, осиромашује породице и националне економије. Новац који се троши на дуван може заузврат користити за друге неопходне потребе, као што су куповина здраве хране, здравствена заштита и образовање”, наглашавају из Црвеног крста и истичу да сваки пушач треба да буде свестан своје одговорности, јер дувански дим не штети само њему већ и особама из његовог окружења, као и да поштује права оних који нису пушачи.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x