Обележен Светски дан борбе против рака у Варварину

Поводом обележавања Светског дана борбе против рака Црвени крст Варварин и Дом здравља “Др Властимир Годић” организовали су јавну манифестацију у просторијама зграде општине Варварин где је грађанима мерен притисак, шећер у крви и дељени лифлети са обавештењима о томе како људи имају моћ да предузму различите активности како би се смањио утицај који рак има на појединце, породице и заједнице.

“Светска здравствена организација сваког четвртог фебруара обележава Светски дан борбе против рака, а ове године се завршава трогодишња кампања под слоганом “Ми можемо, ја могу” којом се подсећа да појединац и заједница могу да допринесу смањењу глобалног терета раком. Светски дан рака има за циљ да спречи милионе смрти широм света подизањем свести, едукацијом, утицајем влада и поједница”, подсећају из варваринског Црвеног крста.

“Један од значајаних проблема у Србији представља и непрепознавање ризичног понашања и недовољно коришћење позитивних искустава из развијених земаља света у спровођењу програма превенције и раног откривања рака. Превенција и рано откривање рака су најуспешније оружје у борби против рака! Водите рачуна о свом телу, то је једино место где можете да живите”, поручују из ове хуманитарне организације.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x