Обезбеђена средства за припрему пројектно – техничке документације за реконструкцију Хале спортова СЦ “Темнић”

Најновија инвестиција, пристигла као подршка општини Варварин, су средства која је определио Кабинет министра без портфеља за равномерни регионални развој. Председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић појашњава да се ради о значајном пројекту, зато што се креће у процедуру реконструкције Хале спортова СЦ “Темнић”, а новац добијен од овог Министарства без портфеља биће уложен у припремање пројектно – техничке документације за потпуну реконструкцију овог спортског објекта.

“Наша Хала спортова је простор који користе и ђаци основне и средње школе у Варварину, а уједно и рекреативци и млади суграђани за све спортске активности. Хала је у јако лошем стању и најлошија ситуација је са системом грејања, тако да ћемо овим средствима спремити пројектно – техничку документацију, за шта смо наишли на разумевање и Кабинета министра без портфеља за равномерни регионални развој. Ми смо у протеклом периоду велика средства уложили у легализацију тог објекта, који није био ни уцртан ни легализован, чак је био изграђен и на неким приватним парцелама, нажалост, нико није водио рачуна о томе и нико није размишљао да ће доћи дан када треба уложити новац у реконструкцију, јер шта год да је саграђено треба да се одржава”, истакла је председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Деценијама се није улагало у одржавање, није се водило рачуна ни о Хали спортова, али ни о многим другим објектима, тако да је данас, по речима председница општине, све дошло на наплату и био је потребан велики рад, пре свега, на озакоњењу овог објекта, а како би даље могло да се ради на томе да се обезбеде средства за реконструкцију и решавање текућих проблема.

“Захваљујем се Кабинету министра без портфеља на разумевању, јер ће нам ова средства заиста значити. Уложили смо 2 милиона динара у легализацију самог објекта, тако да нам јако значи да ова пројектна документација буде финансирана од стране државе, а што ће нам омогућити да, када добијемо пројектну документацију, потражимо помоћ код ресорних министарстава. Често су Министарство енергетике и рударства и Министарство екологије и заштите животне средине расположени за улагање када је у питању одржавање енергетске ефикасности, а имајући у виду да у Хали спортова треба да се мења и систем грејања и да се замени целокупна столарије и санира фасада”, наводи др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Она наглашава да је приоритет актуелне власти да реновирану и функционалну Халу спортова оставе генерацијама које долазе, а како би им били омогућени што бољи услови за развој и рекреацију.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x