“ОБОЈИ СВЕТ ДОБРОТОМ”! Превенција вршњачког насиља у школама

У циљу превенције вршњачког насиља у школама, као негативне друштвене појаве која је све више заступљена међу децом, у V разреду ОШ “Јован Курсула” у Варварину, у организацији удружења “Сејачи среће”, одржана је креативна радионица под називом “Обоји свет добротом!”.

Овом приликом водитељи радионица Милена Живковић и Весна Марковић, заједно са педагогом школе Тањом Стојановић, омогућили су деци, ученицима V/1 одељења, да се у заштићеној и топлој групној атмосфери уче препознавању и испољавању својих емоција и ставова, као и примени истих у стварном животу, саопштено је из удружења “Сејачи среће”.

Кроз радионицу “Обоји свет добротом” деца су упућена на развијање ненасилних комуникационих стратегија као што су вештина пажљивог слушања, стишавање јаких емоција, развијање самоконтроле и одолевање притиску групе. Кроз радионичарски рад указано је на чињеницу да је добра комуникација основ свих међуљудских односа.

“У ранијем раду са децом, као и данас, показало се да је радионичарски рад изузетно подстицајан за овај узраст, јер претпоставља интеракцију, групни рад и активан приступ проблему. Зато је битно да децу у школском узрасту оснажимо и дамо им прилику да кроз игру науче правила добре комуникације и начине решавања конфликта”, поручују “Сејачи среће”.

Данашња радионица је прва у низу планираних радионица које ће се реализовати у наредном периоду и у осталим одељењима ове узрасне групе.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x